Siis miksi ei onnistu?

Viikonloppuisin tykkään aamukahvia juodessani selata sisustus- tai naisten lehtiä. Hiljattain luin jostain lehdestä eräästä pariskunnasta. He viihtyivät mökillään ja kertoivat jutussa omista tavoistaan viettää siellä vapaa-aikaa. Heillä oli tapana kohottaa yhdessä malja mökille saapumisen kunniaksi. Ajattelin sitä lukiessa, että voi miten ihanalta tuo kuulostaa ja jatkoin lukemista. Hetkeä myöhemmin havahduin ajattelemaan asiaa enemmän. Alkumaljan kohottaminen viikonlopun tai loman aloittajaisiksi kuulosti minusta siis ihanalta, se olisi kiva hetki, jolloin pysähdyttäisiin hetkeksi nauttimaan olosta. Siis juuri tuollaisesta pitäisin, jos vain… Hetkinen, siis mikä minua estää toteuttamasta tuota? Juu, meidän perhe-elämämme on välistä (vai oliko se aina) aika rauhatonta, kuten niin monen muunkin lapsiperheen. Eihän siitä tulisi mitään, aina on joku haluamassa jotain tai repimässä muuten johonkin suuntaan. Mutta miten niin ei tulisi? Siis eikö todellakaan löytyisi muutamaa rauhallista minuuttia maljan kohotukseen? Tietenkin irtoaisi. Pitäisi vain valita sopiva hetki.

Ensin täytyisi (tietenkin) saada tavarat purettua ja muut alkutoimet (jääkaapin käynnistys, takan sytytys yms.) tehtyä. Tai ei välttämättä tarvitsisi, mutta olisi varmaan kumminkin hauskempaa, jos ne olisi tehty eikä painaisi tekemättömien asioiden listalla. Mutta alkutoimien jälkeen voitaisiin hetkeksi rauhoittua ja kohottaa yhdessä malja: skumppaa tai jotain muuta juhlavaa. Tai, jos alkutoimien jälkeen ei vielä onnistuisi löytämään muutamaan rauhallista minuuttia, niin viimeistään kuopuksen nukkumaan menon jälkeen, meillä on tilaisuus maljojen kohottamiseen rauhallisessa tunnelmassa. Se nyt ainakin onnistuisi.

Vähän myöhemmin havahduin miettimään tätä ajatusketjua. Miten ensimmäisenä tulee mieleen, että tuo olis ihanaa, mutta ei onnistu. Koska joku tylsä realiteetti tai vastaava tulee väliin. Toki tuon ensimmäisen ajatuksen jälkeen rupesin miettimään, että josko onnistuisiko sittenkin. Miettimään sitä, että miten tämän saisi onnistumaan ja mitä se vaatisi. Voisiko ongelmia joko kiertää tai toimintoa hieman muuttaa siten, että kokonaisuus säilyisi kuitenkin mielekkäänä ja tavoittelemisen arvoisena? Loppujen lopuksi aika monta juttua saa onnistumaan (ainakin sovellettuna), kunhan ei vain lannistu heti ensimmäiseen mieleen tulevaan tylsään ajatukseen, että ’olis kyllä kiva, mutta…’.

Tätä aloitusmaljan kohottamista ei siis vielä ole keritty toteuttamaan mökille menon kunniaksi, mutta aikomus on kova! Saa nähdä onko niin nautinnollista ja ihanaa kuin kuvittelen. Myönnän, että mielikuvissani ilma on kaunis, ei mitään ikävää sadetta tai muuta latistavaa tekijää ole läsnä (kuten joskus todellisuudessa voi olla). Jos sää on huono, niin voihan sitä maljaa kohottaa kuistilla katoksen alla tai vaikka sisällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: