Aamuinen kohtaaminen

Herään monesti aamuisin aika aikaisin. Niin tänäkin aamuna. Vaikka illalla olimme mieheni kanssa olleet liikenteessä ja solin mennyt nukkumaan monta tuntia myöhemmin kuin yleensä, niin aamulla uni loppui samoihin aikoihin kuin niin monena muunakin aamuna. Olimme mieheni kanssa jääneet Helsinkiin hotelliin yöksi ja mieheni, joka ei ole yhtä aamuvirkku kuin minä, nukkui rauhallisesti kun heräsin klo 6. En halunnut häiritä mieheni unta, joten puin hiljaa vaatteet päälle ja lähdin ulos katselemaan saisiko jostain kahvia.

Hotellin aulassakin olisi ollut kahvia tarjolla, mutta en halunnut jäädä sinne vaan suuntasin ulos. Asemalta löytyi auki oleva kahvipaikka. Ei kun sinne. Istuin alas juomaan latteani ja hetken päästä viereeni tuli nainen, joka kohteliaasti hymyillen kysyi oliko vieressäni oleva paikka vapaa. Vastasin, että on ja istu ihmeessä siihen. Hetken päästä aloitimme juttelemaan niitä näitä. Hän oli myös aamuheräilijä. Oli herännyt kotonaan Kauniaisissa tuntia ennen minua ja lähtenyt junalla Helsinkiin tappamaan aikaa. Juttelimme siinä niitä näitä. Se oli aika kiva. Ei mitään ihmeempää eikä syvällistä, mutta kummasti kaksi aamun hiippailijaa tunsi yhteenkuuluvuutta sunnuntaiaamun tunteina. Tuntemattoman kanssa jutellessa on jotenkin vapaa arjen ja historian painolastissa. Ei ole odotuksia siitä, miten pitäisi olla tai mitä pitäisi sanoa. Se on vapauttavaa.

Siinä jutustelun lomassa katselimme heräävää asemaa. Siellä näkyi jo liikettä, junat toivat ja veivät. Vähitellen ihmisten määrä lisääntyi. Juttelimme siinä ehkä puolisen tuntia ennen kuin jatkoimme molemmat matkaamme. Tunsin itseni virkistyneeksi eikä yhtään harmittanut, vaikka olinkin nukkunut vähemmän kuin olin toivonut. Aamu on aamuihmiselle lähtökohtaisesti hyvä, mutta tänä aamuna se oli erityisen hyvä.

Muistan jostain lukeneeni, että tuntemattomien kanssa juttelu lisää ihmisten onnellisuuden tunnetta. Tämä oli tämän aamun kokemuksen perusteella helppo uskoa. Jaettu kiireetön hetki tuntemattoman kulkijan kanssa mukava. Suosittelen kokeilemaan.

coffee-cup-and-biscuits-on-table (1)

Photo credit: Foter.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: