Erään yhtiökokouksen taustatarina

Teen työkseni hallintoa. Meillä oli perjantaina yhtiökokous. Olen ollut saman työnantajan palveluksessa jo vuosia ja tämä oli jo seitsemäs yhtiökokous, jota olin järjestämässä osana työtehtäviäni. Ensimmäistä kertaa pidimme yhtiökokouksen tehtaallamme Karstulassa. Etukäteen jännitin tätä yhtiökokousta siksi, että olimme uudessa ja erilaisessa paikassa. Yhtiökokous pidettiin yhdessä tuotantohallissa, siis niin tehdasympäristössä kuin mahdollista.

Edelleen muistan ensimmäisen yhtiökokouksen, jota olin järjestämässä. Jännitin sitä lievästi sanottuna kovasti. Mietin etukäteen, mitä kaikkea voisi tapahtua tai olla tapahtumatta. Hermostuneena soitin silloin yhtiökokousaamuna meidän lakimiehelle useita kertoja ja joka kerta hän sen lisäksi, että vastasi kysymyksiini rauhoitteli minua. Jokaisen puhelun aikana hän toisti ennen lopettamista, että ei mitään hätää, kyllä se kokous hyvin menee eikä siellä varmasti tule eteen tapahtumaa, jota emme pystyisi yhdessä hanskaamaan.

Vuosien varrella yhtiökokousjärjestelyistä tuli minulle rutiinia eikä yhtiökokoukset enää jännitä minua samassa määrin. Välilä jopa mietin, että suhtaudunkohan järjestelyihin jo liian rennosti, tietty määrä jännitystä kuitenkin pitää mielen ja ajatukset virkeänä.

Tänä vuonna olimme siis ensimmäistä kertaa tehtaalla. Itse olen toisella paikkakunnalla töissä, joten iso osa järjestelyistä hoitui tehtaalla työskentelevien, ei minun, toimesta. Tämä tietysti helpotti minun osuuttani. Parilla puhelinsoitolla varmistelin vain välillä, että siellä oli homma hoidossa ja että heillä ei ollut avoimia kysymyksiä kokoukseen liittyen.

Yhtiökokousaamuna heräsin kukonlaulunaikaan ja lähdin ajamaan kohti Keski-Suomea. Huhtikuussa on jo aamuisin valoisaa, joten ajomatka sujui mukavasti äänikirjaa kuunnellen. Olen käynyt meidän tehtaalla useasti, joten tiesin reitin ja paikan kuitenkin hyvin. Jostain syystä minusta on aina hieno tunne ajaa meidän tehtaan portista sisälle. Tunnen silloin, että kuulun johonkin ja että olen osa jotain suurempaa kokonaisuutta. Se on ehkä ylpeyttä omasta työnantajasta. Toimistosta käsin näkymä on erilainen kuin itse tehtaalla. Ymmärrän, että tehtaalla se meidän ydintoiminta oikeasti tapahtuu!

WhatsApp Image 2018-04-15 at 15.22.40
Tekniikan testausta

Käytännön järjestelyt olivat jo hyvässä käynnissä kun saavuin paikalle. Tuolit, pöydät ja muu väliaikainen kokousinfra oli jo tehdashallissa paikoillaan. Tekniikka viritteli siellä suurta näyttöä ja äänentoistoa valmiiksi. Itse en ole tekninen ihminen, joten arvostan teknistä osaamista korkealle. Minusta oli hieno katsoa, miten kaikki tekniikka rakennettiin valmiiksi ja arvostin sitä tapaa, millä tekniikka teki töitä. Hallissa oli hyvä ja rento tunnelma ja valmisteluja tehtiin iloisen ja rennon ilmapiirin vallitessa.

Oheisohjelmana  olimme päättäneet järjestää halukkaille kokousvieraille tehdaskierroksen. Ajattelimme, että omistajia kiinnostaisi nähdä miltä tehtaalla näyttää ja mitä siellä tapahtuu. Itse en tällä kertaa kerinnyt mukaan tehdaskierrokselle, mutta kuulin myöhemmin osallistujilta, että siitä oli tykätty. Osallistujat olivat jopa lähettäneet kierroksen aikana positiivia twiittejä Twitteriin!

Yhtiökokous itsessään sujui odotetusti ja päätökset saatiin tehtyä suunnitellussa aikataulussa. Kuten alussa mainitsin, niin itse toimin yhtiön hallinnossa, joten jo työnpuolesta kiinnitän runsaasti huomiota kokouksen viralliseen osuuteen. Mielestäni yksi mielenkiintoisin osuus on toimitusjohtajan katsaus, vaikka siinä esitettävät luvut ja tapahtumat ovat minulle tuttuja, niin suullinen esitys saa ne heräämään eloon.

WhatsApp Image 2018-04-15 at 15.24.56
Toimitusjohtajan katsaus

Toinen ohjelmanumero, johon olen meidän käytännössä tykästynyt, on hallitukseen ehdolla olevien uusien jäsenten esittely. Kiva saada heille kasvot ja kuulla heistä vähän. Joka vuosi olen kyllä jo etukäteen tutustunut heidän ansioluetteloihinsa, mutta oman esittelyn aikana tulee esille aina jotain uutta ja hieman persoonallisempaa tietoa ja näkemystä.

Kokouksen jälkeen oli vielä kahvia tarjolla ja siinä kahvituksen lomassa minulla oli tilaisuus keskustella monen kokousvieraan kanssa. Minulle jäi kuva, että kokousvieraat, siis omistajat, eli meille kaikin tavoin tärkeät ihmiset olivat tyytyväisiä kokouksen ja vierailuunsa tehtaalla. Itsekin oli tyytyväinen päivän kulkuun ja ajelin hyvällä mielellä illalla kotiin päin ja jopa mietin, että tämä oli varmaan minun tähänastisen urani antoisin yhtiökokous!

Yhtiökokouksen pörssitiedotteen löydät täältä: HONKARAKENNE OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

Kuvat: Honkarakenne/Tarja Vuolevi-Mykkänen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: