Puuskupuh etsimässä uusia puolia itsestään

Osallistuin lauantaina Tradenomiliiton TRAL järjestämään tilaisuuteen Karisma & teho – kohti tuloksia. Tilaisuus järjestettiin Allas Sea Poolilla ja yksi syy, miksi ilmoittauduin sinne, oli tapahtuman paikka. Ajattelin, että nyt on hyvä tilaisuus tutustua tuohonkin paikkaan ja siihen, miten se toimii. Tilaisuus oli tarkoitettu ensisijaisesti myynnin ja markkinoinnin parissa työskenteleville, mutta en antanut sen häiritä itseäni.

Ensimmäinen esiintyjä oli Mikko Parikka, jonka aihe oli Myynnin tunneperäiset oikosulut – Miksi me myyjät toimimme niin kuin toimimme? Hän puhui tynneälystä ja tunneälyn hyödyntämisestä myyntitilanteissa ja ennen kaikkea omassa toiminnassa. Myös itseään voi johtaa tunneälyn avulla. Vaikka en tee työkseni myyntiä, niin ajattelen, että kyllähän minä, niin kuin useimmat meistä, tekee sitä jollain tasolla joka päivä: myyn osaamistani työnantajalle. Töissä olen useimmiten enemmän ostamassa, joten ajattelin, että kyllähän ostajankin on hyvä olla tietoinen myyjien käyttämistä kikoista. Ja myynhän minä, kuten useimmat meistä omaa osaamista joka arkipäivä työnantajalle.

IMG_2963

Ihmiset kiinnostavat minua. Myynti on mitä suuremmassa määrin ihmisten kohtaamista ja auttamista. Jos myyjä ja ostaja eivät kohtaa tunnetasolla, niin tuskin tulee hyvää ostotapahtumaa.

img_2974.jpg

Arvostan hyvää myyntityötä enkä esimerkiksi itse halua ainakaan yksityiselämässä tukea huonoa myyntityötä. Useamman kerran olen äänestänyt jaloillani, jos en ole pitänyt myyjästä, vaikka tuote olisi ollutkin minulle muuten sopiva.

Seuraavaksi lavan valloitti (ja tosiaan valloitti on oikea verbi tässä tapauksessa) Lorenz ’Lore’ Backman. Hän puhui karismasta ja siitä miten omaa valovoimaisuuttaan voi kehittää. Lore oli loistava esiintyjä! Hänen esityksensä sisälsi muutaman käytännön vinkin siitä miten omaa valovoimaisuuttaan voi kehittää. Hengittäminen ja konkreettinen ryhmässä toteutettu hengitysharjoitus oli yksi vinkki.

IMG_2967

Kehonkielen ja erityisesti power poses eleiden käyttäminen mielen ohjailuun oli toinen. vinkki Power poses ajatteluun olin tutustunut ennenkin, mutta silti Loren esitys sisälsi minulle uutta tietoa. En usko, että minusta kehittyy kovin valovoimaista persoonaa, näen itseni enemmän ’puuskupuhina’. Olen ihan sujut puuskupuhina olemisen kanssa, enkä pyri muuttamaan itsenäni sen suhteen. Mutta tuskin pienestä säädöstä karisman suuntaan on haittaa minunlaiselle puuskupuhillekaan. Aina silloin tällöin on kiva saada omia ajatuksiaan menemään läpi ryhmässä ja siinä karisma ja omien mielentilojen hallinta auttaa varmasti.

Lorenz ’Lore’ Backmanin suosittelema erinomainen podcast kehonkielestä ja sen vaikutuksesta itseensä löytyy täältä: Amy Cuddy: Your body language shapes who you are. Suosittelen katsomaan!

Kolmas esiintyjä oli Krista Keränen, tradenomi itsekin muuten, jolla on myös tohtorin tutkinto niinkin arvostetusta paikasta kuin University of Cambridge. Loistava esikuva siis meille kaikille tradenomeille! Krista puhui yhteiskehittämisestä. Koko termi yhteiskehittäminen oli minulle hieman epäselvä ja aihe sikäli uusi. Yhteiskehittäminen on etenkin palvelumuotoiluun sopiva metodi. Palvelut ja palvelumuotoilu ovat tulevaisuutta ja siten niihin liittyvän oman osaamisen kehittäminen on ajan hengessä elämistä.

img_2971.jpg

Krista oli tosi innostava puhuja ja hänellä oli pari tosi hyvää pointtia. Mielestäni ehkä paras oli se, että kun kehitystyöhön otetaan mukaan laajempi joukko ihmisiä, niin kannattaa käyttää sellaisia metodeja, joilla kaikkien osallistujien, muidenkin kuin niiden rohkeimpien kommentoijien, ajatukset saadaan kerättyä. Eri ihmisille, esimerkiksi ekstroverteille ja introverteille sopii erilaiset metodit ja parhaaseen lopputulokseen päästää siten, että molempien ajatukset saadaan esille. Ihan yksinkertaisesti ajatuksia ja ideoita voi kerätä samassa tilaisuudessa sekä keskustelemalla että kirjoittamalla paperilapuille. Toinen hyvä pointti oli varoitus siitä, että näennäisyhteiskehittäminen on eriasia kuin yhteiskehittäminen. Eli varmistetaan, että todella yhteiskehitetään eikä sorruta näennäiseen yhteiskehittämiseen.

IMG_2974

Kaikki kolme puhujaa olivat tyyliltään erilaisia, omalla tavallaan hyviä kaikki. Voin suositella heistä ketä tahansa eli ei muuta kuin kuuntelemaan, jos joskus sinulle siihen tarjoutuu tilaisuus. Paikkana Allas Sea Pool ei ehkä ollut ihan paras tämän tyyppiseen tilaisuuteen. Oma osa oli varmasti osallistujien määrässä, tilaisuus oli kiinnostanut montaa ja osallistujia oli paljon. Eniten ehkä häiritsi tilassa olleen Itämeri-akvaarion koneiston jatkuva melko kuuluva humina. Äänentoisto kyllä toimi hyvin, joten kuuleminen ei ollut ongelma, mutta huomasin, että tunteja jatkunut taustahurina rasitti aivojani. Tosin kun näin lounaspöydän antimet olin valmis muuttamaan kantaani paikan sopivuudesta. Lounas oli super! Seisova pöytä oli näyttävä ja ruoka myös maistui erinomaiselta.

img_2978.jpg

Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen, että päätin osallistua tilaisuuteen. Tämä tilaisuus oli jäsenille ilmainen ja mikä parasta, niin siihen oli määritetty ’no show’ -maksu. Eli lauantaiaamuna tuli myös lähdettyä paikanpäälle. Olen vähän laiskasti hyödyntänyt etujani Tradenomiliitossa, mutta jatkossa osallistun varmasti enemmän tämän tyyppisiin tapahtumiin. Tämä on loistava tapa saada vastinetta jäsenmaksulle.

Olen varma, että Tradenomiliitto ei ole ainoa taho, joka järjestää vastaavaa toimintaa jäsenilleen ja siksi kehotankin kaikkia tarkistamaan, mikä on tilanne omien verkostojen järjestämien tilaisuuksien suhteen. Ilmaiseksi tai pienellä rahalla voi todellakin päästä kuulemaan loistavia puhujia ja itsensä kehittäminen tuskin osoittautuu huonoksi vaihtoehdoksi ajan myötä. Ja tekee hyvää myös meille puuskupuheille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: