Miten suhtaudut yhteistyökumppaneiden jouluviesteihin?

On taas se aika, kun sähköposti täyttyy hyvän joulun toivotuksista. Tarkoitan näitä persoonattomia joulutoivotuksia, joita tulee varmaan kaikille lukuisia erilaisilta yhteistyökumppaneilta. Toisaalta ymmärrän, että niitä lähetellään, onhan sähköposti halpa väline. Mutta täytyy myöntää, että välillä vähän ärsyttää, kun nämä toivotukset täyttävät sähköpostin saapuneet-kansion. ja muu posti on hukkua niiden sekaan.

Itse olen kapinallinen. Kieltäydyn lähettelemästä joulutervehdyksiä sähköpostilla. Toivottelen kyllä hyvää joulua, jos laitan viestiä jostain muusta syystä, mutta pelkkiä joulutervehdyksiä en lähetä sähköpostilla lainkaan. Rupesin sitten miettimään, että onkohan tämä tylyä. Kaipaako joku tervehdystäni? Tai edes huomaako, että en sellaista lähetä? Vai onko joku vähän kuin minä, että on peräti tyytyväinen, jos sähköpostiin kilahtaa yksi joulutervehdys vähemmän?

Sitäkin mietin, että saako edes sanoa, että ei haluaisi vastaanottaa hyvää tarkoittavia joulun toivotuksia. Onko se kiittämätöntä? Onko asian sanominen ääneen sopivaa ja sosiaalisesti hyväksyttävää käytöstä?

Photo on Trends Hype

Jätä kommentti