No, en kuule ole nyt kiinnostunut!

Vaihdoin muutama kuukausi sitten hommia. Eräs merkittävä huomioni koskee puhelinmyyntiä. Kun en enää ole päättävässä asemassa yritysmaailmassa, niin puhelinmyynti loppui kuin seinään. Se on ihanaa! Nautin siitä todella. Enää ei tarvitse koko ajan kieltäytyä tapaamasta ties minkä palvelun tarjoajaa. Nyt jos puhelin soi, niin se on pelkästään positiivista, joku haluaa puhua minun kanssani eikä vain hyötyä minusta.

En tiedä, ehkä joku ei koe näitä puhelinmyyjiä ja/tai tapaamisten buukkaajia (ja niiden torppaamista) häiritsevinä, mutta minä koin. Puheluita tuli päivittäin useita ja aina ne keskeyttivät jotain. Yritykselle suuntautuvaa puhelinmyyntiä ei voi kieltää ennakkoon. Yksityishenkilönä olen kieltänyt telemarkkinoinnin jo kauan sitten, ihan vain sen takia, että en pidä siitä.

Huhu kertoo, että jotkut johtajat eivät vastaa tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin, mutta minä vastasin, jos ei ollut jotain estettä puhelimeen vastaamisessa (kuten käynnissä oleva palaveri tms). Ja koska ajattelin aina edustavani myös yritystä, niin en halunnut olla myöskään liian töykeä. Lisäksi ajattelin, että työhöni kuului tavoitettavissa oleminen ja eihän sitä voi etukäteen tietää onko puhelu tärkeä vai ei.

Vähän saman huomasin LinkedInin kanssa. Myyntiä tekevät lähettelivät innokkaasti kontaktipyyntöjä ja kun kontaktin hyväksyi, niin sitä seurasi joko myyntipuhelu tai tapaamispyyntö. Vähän rasittavaa sekin, mutta kuuluu ehkä pelin henkeen Linkkarissa. Mene ja tiedä. Välillä, etenkin jos oli kiire tai muuten väsytti, niin tuntui, että ihmiset halusivat vain hyötyä minusta.

Miten sinä suhtaudut puhelimitse tapahtuvaan myyntiin? Häiritseekö se sinua? Koetko, että se palvelee sinua? Vai teetkö sitä jopa itse?

Kuva: By Rawpixel.com

Jätä kommentti