Laina johon sinulla on varaa?

Sain joku aika sitten (mainos)postia otsikolla ”Laina, johon sinulla on varaa”. Tarkempi tutustuminen paljasti, että kyseessä oli Nordax Bankin mainos ja että lainan korko asettuisi 7,9 % – 18,9 % väliin.

Vaikka ymmärsin, että kyseessä on mainos enkä  ollut lainarahan tarapeessa, niin jäin miettimään tätä. Totesin itsekseni, että en ole kyllä ollenkaan varma, olisiko minulla varaa maksaa korkoa 18,9 %. Kenellä tuohon olisi varaa? Minkälaiset kuukausitulot vaaditaan, jotta voi sanoa, että on varaa maksaa 18.9 % korkoa lainasta. Korkolain mukainen viivästyskorkokin on tällä hetkellä yksityisihmiselle 7 %.

Eikö mainonnassa pitäisi noudattaa jotain totuusperiaatteita? Siis jos korko voi olla jopa 18,9 %, niin miten voi mainostaa, että jollain (minulla?) on siihen varaa? Ja lisäksi samassa yhteydessä puhua talouden hallinnasta ja tasapianosta.

IMG_3393.JPG

2 Replies to “Laina johon sinulla on varaa?”

  1. Ei siihen varaa ole mutta jos on pakko saada jostakin lainaa ( jotakin syytä varten) niin on otettava näistä vaihtoehdoista se joka lainaa myöntää ja jollla kuitenkin on vertailun edullisin korko. Kyllä, luit oikein. Lainojen vertailupalvelun tekemänä Nordaxin kiskurikorko oli silti halvin, joten laina sieltä. Kun oma pankki ( Nordea) ei anna enempää lainaa eikä jousta kuukausierässä, on tehtävä jotain ettei luottotietoihin tule merkintää. Tässä tapauksessa otetaan laina pidemmäksi ajaksi, pienellä kuukausierällä. Lainalla maksetaan pois kaksi muuta lainaa joissa kuukausittainen erä on käynyt liian suureksi maksaa. Näin saadaan pidettyä vielä jotenkin talous omassa hanskassa ja luottotiedot tässä tilanteessa puhtaana. Maksamista tulee pari vuotta kauemmin mutta siitä ei nyt voi tässä tilanteessa välittää, valitettavasti.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: